BLOG

Evlilik Atölyesi

2020 GELİNLİK NOTLARI

2020 trendlerinin en önemli ipuçları için yönümüzü tabi ki New York Bridal Week’e çeviriyoruz. Gördüğümüz en belirgin özellik her tasarımcının kendi tarzlarını, kendi benzersiz çizgisi ile cesurca vurguladığı.

Bu yıl için gelinliklerde en sevdiğimiz duygu ve trendleri sizin için Evlilik Atölyesi olarak seçtik.

Bohem

Siluetleri yumuşak bir şekilde vücuttan düşen, hafif ve hacimsiz tasarlanan bu stiller kullanım rahatlığı isteyen gelinler için çok uygun.

Bohem tasarımlarda gelinin önüne geçebilecek cesur kombinasyonlardan ziyade, tül veya narin kumaşlar üzerine işleme ve motifli boncuklar kullanılarak ilham alınan geleneksel gelinlik teknikleri ile modern bir denge yakalandığını söyleyebiliriz.

Bizce dikkat çeken deniz kızı esintili görünümüyle okyanus dokularından ve akışkan formlardan oluşan bu gelinlikler otantik düğünler için çok uygun.

Derin Açıklıklar

Önceki yıllarda tasarımlarda bastırılan duygusal çizgiler bu sene podyumları sarmış durumda. Ön yaka açıklıkları bele kadar derinleşip nakışlı veya sade zarif kemerlerle noktalanıyor. Açık sırtlar kalçalara kadar iniyor ve basit, sade bir siluet yaratıyor. Uzun kol veya yüksek yaka ile dengelenen bu derinlikler gelini zarif gösterirken aynı zamanda biraz da gizemli kılıyor.

Victoria

Antik ve geleneksel stil yaratan yüksek yakalarda bu sezon için modern bir güncelleme yapıldığını görebiliriz. Kuvvetli bir stile sahip süslü ve dokusal ayrıntılara odaklı bu gelinliklerdeki baskın çizgileri, hafiflik duygusu veren şeffaf kumaşlarla dengeleyebilirsiniz.

Yüksek yakalı bu gelinlikler, avangart bir görünüm isteyen trend odaklı cesaretli gelinler için oldukça uygun.

Yıldız Tozu

Birçok tasarımcı, alışılmış çizgilerin sınırlarını, yıldız ışığı altında aydınlanan bir ışık dansı etkisi için zorladılar.

Sim ve karmaşık payetle bezenmiş kumaşlarla çarpıcı derecede romantik etki için gelinleri sarıp sarmaladılar.

Bu yıldız tozunu andıran gelinlikler mum ışığında bir depo düğününün zemininde yıldız olmak isteyen gelinler için mükemmel.

Yalınlık

Tamamen zahmetsizlik ve rahatlık hissi, karmaşık olmayan yapı ve vücuttan zarifçe düşen akışkan ipek saten ve kreplerin rahat siluetleri, modern gelinleri yeniden tanımlıyor. Burada, süslemenin çok az olduğu veya hiç bulunmadığı, bunun yerine heykelsi kumaş hareketleri, ince kesimler ve ek ayrıntılar benzersiz gelinler için oldukça uygun.

Tüy Hafifliği

Bedenin etrafında bulunan bir sis ya da ışıltı olarak düşünülebilen, nefes kadar hafif yumuşak tüller ve hassas ipek şifonlarla bezenmiş gelinlikler, romantik sıcak bir yaz akşamı kutlaması için çok eşsiz bir seçim olacaktır.